Baile Govora

Printre alte puncte de interes situate in Valea Oltului se afla statiunea Baile Govora, atestata ca fiind statiune balnoclimaterica de interes national.

author:mmecu

Photos provided by Panoramio are under the copyright of their owners

Situata in judetul Valcea, la 21 de kilometri de capitala de judet, Ramnicu Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu Jiu, la o altitudine de 360-38 metri, intr-o regiune de dealuri si coline, statiunea Baile Govara are o populatie estimata, in anul 2002, de 2.868 de locuitori.

Statiunea este renumita pentru proprietatile apelor bogate in clor, sodiu, iod, brom, sulf si cele hipotonice bogate in magneziu, calciu sau sulf, utilizate inca din anul 1866. Gratie acestor proprietati ale apei, statiunea reprezinta un punct important pentru persoanele suferinde de diverse boli, dar si in tratamentul disfunctiilor neurologice periferice si centrale si a unor disfunctionalitati post-traumatice si boli asociate.

Baile Govora ii asteapta pe turisti intregul an, asta si pentru ca detine un climat continental moderat cu mici influente mediteraniene. Aceasta clima se descrie prin veri racoroase, cand temperatura medie a lunii iulie este 19 C, in timp ce de-a lungul iernii, temperatura medie estimata in luna ianuarie este -3 C. De remarcat este faptul ca precipitatiile sunt moderate (800 mm anual).

In apropierea orasului se afla Manastirea Govora, intemeiata in secolul al XV-lea, intemeiata de catre Vlad Dracul, tatal lui Vlad Tepes, refacuta de catre Radu I si inzestrata mai apoi de Matei Basarab. La manastire a fost instalat, pe vremea lui Matei Basarab, al doilea tipar din Tara Romaneasca si cu el a fost facuta prima lucrare tiparita in limba romana, Pravila de la Govora, o culegere de legi bisericesti si laice traduce de catre calugarul Moxalie de la manastirea Bistrita, situata in judetul Valcea.

Pentru doritorii de a vizita un astfel de loc cunoscut pentru proprietatile curative ale apei, cazarea se poate face fie la hoteluri, apartamente, pensiuni sau vile, cotate de la 2 la 4 stele.

Imbinand cu succes avantajele litoralului cu frumusetea peisajelor conferite de munte sau de ses, acestora alaturandu-se si proprietatile curative ale apei, statiunea Baile Govora poate reprezenta, fara indoiala, o destinatie ideala pentru turisti.

Un motiv in plus sa pasiti in aceste tinuturi sunt sarbatorile foclorice precum: Festivalul folcloric "Florile Govorei", ce se desfasoara anual in luna iulie, respectiv "Sarbatoarea capsunului", ce are loc an de an, in luna mai.Viziteaza

Castel


Baile Govora

©2010 All Rights Reserved. Club Vacanta