Calimanesti Caciulata

Un alt obiectiv turistic demn de vizitat atunci cand ne referim la Valea Oltului este statiunea Calimanesti Caciulata. Situata la iesirea Oltului din muntii Carpatii Meridionali, in partea de nord-este a judetului Valcea, la 20 de kilometri distanta fata de Ramnicu Valcea si la 80 de kilometri fata de Sibiu, intr-un cadru deosebit, confera turistilor momente de relaxare si un si incantator ochilor.

author:pharesdan

Photos provided by Panoramio are under the copyright of their owners

Statiunea Calimanesti Caciulata este renumita pentru izvoarele de apa minerala, cunoscute inca de pe vremea dacilor si a romanilor si benefice in vindecarea a diverse boli de nutritie, metabolism sau diverse afectiuni ale aparatului digestiv. Gratie acestor avantaje, localitatea a sarit peste toate etapele de dezvoltare, precum: catun, sat, comuna, oras, la denumirea de statiune.

Frumusetea locului si faptul ca este renumita pentru aceste beneficii curative a determinat o multime de personalitati ai Romaniei si nu numai sa paseasca cu incredere in cadrul acestei statiuni si sa se bucure din plin de efectele apei miraculoase sau, mai mult, sa o foloseasca in tarile din care faceau parte. Partea buna este ca au si reusit sa isi vindece diversele boli de care sufereau.

Cu o populatie estimata in 2002 de 8605 locuitori, localitatea cu denumirea Calimanesti a fost atestata documentar, pentru intaia data, in 20 mai 1388, de catre Mircea cel Batran. Marele voievod a fost cel care a ctitorit manastirea Cozia, loc in care, in prezent, se afla locul sau de vesnica odihna, precum si cel al mamei sale, Teofana.

Alaturi de aceasta manastire, se gasesc si manastirile Turnu si Stanisoara construite in epoci diferite ale istoriei. Deopotriva, in cadrul statiunii se afla Schitul Ostrov, ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab, ce dateaza inca din anul 1500, fiind construit pe o insula artificiala din mijlocul Oltului.

In ceea ce priveste cazarea, exista diverse hoteluri, pensiuni, vile sau moteluri ce ofera servicii de inalta clasa la preturi accesibile, dintre acestea numarandu-se: bai, masaje, sauna sau kinetoterapie.

Unul dintre cele mai cunoscute hoteluri este Hotel Central, construit dupa anul 1900 si dotat cu diverse facilitati sau baza de tratamente. In timp, acesta s-a dezvoltat in mod continuu, ajungand ca in prezent sa dispuna de 304 locuri de cazare in 166 de camere. In plus, prezinta dotari si facilitati multiple: de la parcare, lift, restaurant, terasa si pana la sala de tratament, biblioteca sau agentie de turism.Viziteaza

Castel


Calimanesti Caciulata

©2010 All Rights Reserved. Club Vacanta