Ramnicu Valcea

Probabil una din cele mai frumoase zone din Romania, Valea Oltului este, de ani buni, printre cele mai cautate destinatii din Romania. Despre defilului Oltului se spune ca are o lungime de 47 km si este cel mai lung din tara. Acesta este situat intre Muntii Capatanii, Lotrului si Fagarasului.

author:Adrian Ilicea

Photos provided by Panoramio are under the copyright of their owners

O oprire pe Valea Oltului inseamna o delectare o privirii, intrucat o multime de peisaje de vis pot fi admirate. Aerul proaspat contribuie si el la pastrarea unor amintiri de neuitat.

Prima localitate de vizitat din cadrul acestui defileu o reprezinta municipiul Ramnicu Valcea, care in ultimii ani s-a dezvoltat in mod vizibil, < crescand > parca vazand cu ochii.

Ramnicu Valcea este resedinta judetului Valcea, cu o populatie estimata in anul 2002 de 107.726 locuitori. Se afla la o altitudine de 240-260 metri, avand ca vecinatati urmatoarele localitati: la est comunele Budesti si Blidar, la nord comunele Bujoreni si Daesti, la vest comuna Vladesti si orasul Ocnele Mari, iar la sud orasul Babeni.

Dintre obiectivele turistice ce pot fi vizitate in acest municipiu se numara: Muzeul Judetean Valcea (de mentionat este faptul ca Sectia de Istorie include exponate de ceramica, arme dacice si romane, o colectie numismatica), este urmat apoi de Muzeul de Arta Pictura, sculptura si grafica romaneasca, icoane, sectie de etnografie, apoi de Casa Memoriala "Anton Pann" (cladire ce dateaza din secolul al XVII-lea), Complexul Muzeistic "Magheru" Obelisc, fantana din 1784 (in ruina si parasit), Episcopia Ramnicului (ce a fost ridicata in secolul al XVI-lea), Biserica Cetatuia (ce dateaza din secolul al XV-lea. In 1529, aici au fost ucisi voievodul Radu de la Afumati si fiul sau Vlad de catre boierii razvratiti).

Cu siguranta ca pe langa aceste obiective, exista si locuri de petrecere a timpului liber, de la discoteci, cluburi, la resturante si pizzerii. Desigur ca in privinta acomodarii exista o oferta variata ce cuprinde atat hoteluri cotate de la 2, 3 sau 4 stele, cat si diverse pensiuni.

Cateva dintre personalitatile care s-au nascut in acest municipiu se numara: Gheorghe I Lahovary - inginer, scriitor si membru al Academiei Romane, Dem Radulescu - actor, Nicolae Manolescu - academician si critic literar, Gabriel Liiceanu - filozof si scriitor, Alexandru Papadopol - actor, Radu Berceanu - politician sau Horia Moculescu - compozitor.Viziteaza

Castel


Ramnicu Valcea

©2010 All Rights Reserved. Club Vacanta